Kort historik

Vi började vår resa redan 2002 när Johan Stighagen, en student på Jönköpings högskola, får idén om att skapa ett kollegieblock i samarbete med lokala företag. Det började i en liten skala men allteftersom intresset för kollegieblocket ökade växte såväl upplagan som antalet samarbetspartners och Studieblocket blev snabbt en succé!

Efter den lyckade lanseringen i Jönköping började Johan knyta avtal med studentkårer på andra skolor runtom i Sverige och idag har vi samarbeten med över 40 st. olika studentkårer.

Varje år delar vi ut ca 300 000 st. gratis kollegieblock till glada studenter, fördelat på 4 st. utgåvor. (2 st. under vårterminen och 2 st. under höstterminen.). Det gör Studieblocket till den största leverantören av gratis kollegieblock till studenter i Sverige! Kollegieblocken var till en början linjerade men har med åren utvecklats till en unik kombination av både linjerat och rutat, något som vi ofta får höra är det bästa med blocken – förutom att de är gratis så klart.
Trygg Kundkontakt

Vi är medlem i branschorganisationen Kontakta via vårt moderbolag RTM.
Det är Kontakta som fastslår och kontrollerar att stadgarna för etik- och moralfrågor efterlevs inom kundkommunikation på distans.
Vårt systematiska kvalitetsarbete har lett till att vi har fått utmärkelsen ”Trygg Kundkontakt” som Kontakta utfärdar.

Trygg Kundkontakt är till för att vägleda konsumenter, leverantörer och kunder till seriösa telefonförsäljare samt säkra etik i kundservice.
Något som ska göra det enklare att veta att ett företag är seriöst.

Läs mer om vår utmärkelse här

Universitetsmedia-gruppens mål

Vårt mål har formats till att vara en tydlig hjälp för studenter i det dagliga, lokala studielivet! Vi ska bidra med studentnytta genom att hänvisa till studentvänliga företag och framtida arbetsgivare online och via digitala skärmar på skolorna, ge ut gratis kollegieblock samt skapa effektiva nätverk där vi regelbundet besöker skolor och träffar studenter.

Universitetsmedia-gruppens vision

Vår vision är att vi ska bli störst på studentkommunikation i Sverige!

Studieblocket idag

Sedan början av 2016 ingår Studieblocket i företaget Universitetsmedia-gruppen som är proffs på studentkommunikation och har flera olika produkter och tjänster för studenter. Universitetsmedia-gruppen är ett helägt dotterbolag till RTM Media Sales Group och samarbetar med över 40 studentkårer och ett tiotal Universitets- och högskolerestauranger/caféer. Vi är sjukt stolta över vad vi gör!


Allt är faktiskt GRATIS för studenter!


Gratis guide onlineGratis kollegieblock


Gratis guide till det lokala näringslivet genom digitala informationsskärmar inne på skolorna


X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer